Matkailuauton vuokraaminen: vinkkejä alkuun

Oletko uusi Camptoon käyttäjä tai onko sinulla vielä kysymyksiä vuokraamiseen liittyen? Tiedämme, että rakkaan matkailuauton tai matkailuvaunun vuokraaminen ensimmäistä kertaa on iso askel ja siihen liittyy monia kysymyksiä. Olemme koonneet alle yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia. Voit tietenkin myös ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa, olemme apunasi joka askeleella.

Ennen ensimmäistä vuokrausta

Kuinka vaihdan henkilökohtaiset tietoni ja profiilikuvani?

Kirjauduttuasi sisään voit helposti muuttaa ja hallita kaikkia henkilökohtaisia ​​tietojasi profiili-sivusi kautta. Voit myös kirjoittaa lyhyen kuvauksen itsestäsi ja ladata mieluisan profiilikuvan. Mitä enemmän tietoja annat, sitä suurempi on mahdollisuus, että joku vuokraa ajoneuvosi.

Kuinka määritän yökohtaisen hinnan?

Ilmoituksen luomisen vaikein osa on saada käsitys siitä, kuinka paljon voit veloittaa ajoneuvostasi. Jos asetat ajoneuvosi hinnan liian alhaiseksi, et ansaitse niin paljon kuin voisit. Jos ylihinnoittelet sen, et välttämättä saa tarpeeksi varauspyyntöjä. Hinnoittelu on tasapainoilua näiden kahden välillä.

Paras tapa löytää sopiva yökohtainen vuokrahinta on verrata ajoneuvoasi muihin vastaaviin ajoneuvoihin Camptoossa. Vertaa sijaintia, nukkumiskapasiteettia, mukavuuksia (suihku ja wc, yms.) sekä ajoneuvon ikää.

Voit myös kysyä meiltä neuvoa hinnoitteluun. Tiimimme auttaa mielellään.

Onko mahdollista säätää kausikohtaisia hintoja?

On. Asetat ensin perushinnan jokaiselle kaudelle. Jos haluat säätää hintaa vielä astetta tarkemmin, voit helposti valita tietyn ajanjakson ilmoituksesi saatavuuskalenteristasi ja muuttaa vuokrahintaa tälle aikavälille.

Voinko sulkea ajanjakson kalenterissani?

Voit päivittää ajoneuvosi saatavuuden helposti päiväkohtaisesti. Näin et saa varauspyyntöjä ajanjaksoille, joina et halua vuokrata, ja matkailijat näkevät vain haluamallaan ajanjaksolla käytettävissä olevat ajoneuvot.

Voit muokata kalenteria siirtymällä ilmoituksesi kalenteriosioon. Kalenterissasi voit päivittää saatavuuden valitsemalla tietyn ajanjakson ja valitsemalla sitten, onko ajoneuvosi käytettävissä tänä aikana. Vahvista napsauttamalla Päivitä kalenteri -painiketta. Jos tälle ajanjaksolle on varauspyyntöjä, hylkäämme kaikki avoimet varauspyynnöt automaattisesti.

Muista, että saatavuuskalenterisi pitäminen ajan tasalla auttaa sekä sinua että matkailijoita.

Kuinka vakuutus toimii?

Jos haluat vuokrata ajoneuvosi, sen on oltava vakuutettu vuokrattavaksi. Varmista vakuutukseltasi, että ajoneuvosi vakuutus kattaa sen vuokraamisen ilman kuljettajaa, ja siihen on sisällyttävä vähintään lakisääteinen liikennevakuutus sisältäen tiepalvelun. Suosittelemme kuitenkin täyskaskoa, sillä näin niin sinä kuin matkailija voitte olla huoletta koko vuokrauksen ajan. Jos sinulla ei ole vielä vuokrauksen kattavaa vakuutusta, suosittelemme tiedustelemaan Lähi-Tapiolan tai Pohjolan vakuutusvaihtoehtoja.

Kuinka katatte vahinkojen omavastuun?

Camptoo kerää matkailijoilta vakuuden varauksen yhteydessä. Tämä vakuus kattaa omavastuun vahingon sattuessa, sekä muut mahdolliset lisäkustannukset, kuten sakot, tietullit tai ylimääräiset kilometrit.

Mitä ylimääräisen tulon ansaitseminen tarkoittaa verotukselleni?

Vuokratulosi Camptootolla ovat verotettavaa tuloa. Verotuksen hoitaminen on omalla vastuullasi. Lue lisää Verottajan sivulta.

Mitkä ovat vastuuni omistajana?

Camptoo on yhteisö matkailuautojen omistajille ja muille matkailijoille. Yhteisö toimii parhaiten, jos kaikki tietävät roolinsa ja vastuunsa. Tässä on muutama mielessä pidettävä asia:

  • Ilmoituksesi tulee olla kattava ja totuudenmukainen
  • Ajoneuvon on oltava hyvässä kunnossa varmistaaksesi matkailijoiden turvallisen matkan
  • Ajoneuvon on saatava laillisesti ajaa yleisillä teillä, sen rekisteröinnin on oltava voimassa ja vakuutuksen katettava vuokrauksen
  • Vuokrasopimus on oikeudellisesti sitova asiakirja. Sen lisäksi voit tarkentaa ajoneuvosi vuokraehtoja lisäämällä omat talon sääntösi
  • Saatavuuskalenterin tulee olla ajan tasalla, jotta varmistat sekä sinulle että matkailijalle parhaan mahdollisen vuokrauksen ja lomaelämyksen

Varauspyynnön hyväksyminen

Mitä tapahtuu, kun saan varauspyynnön?

Kun matkailija on kiinnostunut ajoneuvostasi ja lähettää ei-sitovan varauspyynnön, lähetämme sinulle sähköpostin ja / tai tekstiviestin, joka sisältää tiedot siitä, kuka on pyytänyt varausta, milloin he haluavat noutaa ja palauttaa ajoneuvoon ja mihin he haluavat matkustaa.

Kun olet vastaanottanut varauspyynnön, sinulla on 24 tuntia aikaa vastata siihen (hyväksyä, hylätä tai lähettää jatkokysymyksiä matkailijalle). Jos et vastaa 24 tunnin kuluessa, järjestelmämme hylkää varauspyynnön automaattisesti.

Milloin näen matkailijan yhteystiedot?

Näet matkailijan yhteystiedot, kun varausmaksu on suoritettu ja varaus siten vahvistettu. Matkailijat näkevät tällöin myös puhelinnumerosi ja ajoneuvon tarkan noutopaikan. Jos haluat tavata matkailijan etukäteen tai järjestää puhelun ennen matkailijan maksua, voit ottaa yhteyttä meihin ja annamme tarvittavat tiedot.

Milloin saan maksun vuokrauksesta?

Siirrämme maksun tilillesi samana päivänä, kun matkailija noutaa ajoneuvon, tai siirron tapahtuessa viikonloppuna tai pyhäpäivänä seuraavana arkipäivänä. Huomaathan, että maksun näkyminen pankkitililläsi voi viedä muutaman päivän riippuen pankistasi.

Voiko matkapäiviä muuttaa?

Jos matkailija pyytää muuttamaan matkapäiviä ennen kuin maksu on suoritettu, voit muuttaa matkapäiviä katsomalla varauksen Camptoo-tililläsi ja napsauttamalla varauksen yleiskatsauksen painiketta “Haluan muuttaa vuokra-ajanjaksoa”. Siitä voit helposti muuttaa nouto- ja / tai lähtöpäiviä.

Jos toinen osapuolista haluaa muuttaa päivämääriä maksun suorittamisen jälkeen, soita meille numeroon +358 40 220 3453 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen tuki@camptoo.fi. Voimme muuttaa päivämäärät puolestasi.

Huomio: Vuokra-ajan muuttaminen muuttaa myös hintaa ja viikottaista kilometrimaksua.

Miten tarkistatte matkailijat?

Tarkistamme matkailijoidemme henkilöllisyyden heidän ilmoittamien tietojen ja ajokortin kautta. Camptoo tarkistaa jokaisen matkustajan ennen varauksen alkua. Voit lukea matkailijoiden tarkistuksesta lisää täältä.

Huomioithan silti, että myös sinä omistajana olet  mukana tarkistusprosessissa. Pyydämme sinua siten tarkistamaan matkailijan henkilöllisyyden ja ajokortin uudelleen siirtolomakkeessa olevien tietojen perusteella hänen noutaessa ajoneuvoa. Ethän myöskään luovuta ajoneuvoa muuta kuin varauksen tekijälle, etkä ennen kuin olet saanut vahvistuksen vakuuden maksusta.

Valmistautuminen lähtöön

Mitä minun pitäisi tehdä noutopäivänä?

Luovutat ajoneuvosi avaimet noutopäivänä. Tällöin tutustut matkailijaan ja voit esittää kaikki kysymykset, joita sinulla saattaa vielä olla hänelle.

Tarkista ajoneuvo ennen lähtöä.

Täytä siirtolomake yhdessä matkailijan kanssa. Tämä lomake varmistaa, että kaikki matkailuautossa on hyvässä kunnossa ja että sinä ja matkailija olette yhteisymmärryksessä matkailuauton tilasta noudon aikaan. Sinun ja matkailijan tulisi tarkistaa, onko kolhuja tai naarmuja ja onko ajoneuvo puhdistettu. Yhdessä matkamittarin lukeman kanssa voitte merkitä kaiken siirtolomakkeeseen. Kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty, molemmat osapuolet allekirjoittavat siirtolomakkeen.

Sinä ajoneuvosi omistajana ja parhaana asiantuntijana saat parhaan kokemuksen, jos selität tarkasti, kuinka kaikki ajoneuvossa toimii. Kerro matkailijalle, miten sitä tulisi ajaa ja mainitse kaikki ajoneuvosi yksityiskohdat.

Matkailuajoneuvon vuokraaminen

Tarvitseeko matkailija omaa vakuutusta?

Matkustaja ei tarvitse ylimääräistä vakuutusta, sillä sinun vakuutuksesi tulee kattaa ajoneuvon käyttö vuokran aikana. Matkailijoilla on kuitenkin aina mahdollisuus ottaa ylimääräinen matkavakuutus itselleen, etenkin peruutuksen varalta.

Matkan aikana ja palatessa

Mitä tapahtuu, jos ajoneuvoon tulee vahinko vuokra-aikana?

On valitettavaa, jos ajoneuvo vaurioituu vuokra-aikana. Näin voi kuitenkin käydä kenelle tahansa. Ensisijaisena tavoitteena on varmistaa, että matkailijat ovat kunnossa ja että he ovat yhteydessä sinuun ja Camptoolle. On tärkeää, että matkailijat voivat tavoittaa sinut, jotta voit ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöösi. Välität Camptoon kautta matkailijalle tiedot vahingon hinnasta saatuasi siitä arvion, ja matkailijan omavastuu katetaan vuokraehtojen mukaisesti vakuudesta.

Kuka on vastuussa liikennevirhe- ja muista maksuista?

Matkailija vastaa kaikista tiemaksuista, sakoista ja maksuista, joita voi aiheutua vuokra-aikana.

Jokaisen matkan lopussa voit ilmoittaa meille mahdollisista lisämaksuista (sakot, tietullit jne.). Vähennämme nämä lisämaksut matkailijan vakuudesta ja siirrämme summan ilmoittamallesi pankkitilille.

Mitä minun on tehtävä, kun matkailija palauttaa ajoneuvoni?

On aina mukava kysyä matkailijalta, miten matka on sujunut! He kertovat innolla matkastaan ​​ja mahdollisista tapahtumista. Sitten tarkistatte yhdessä, onko ajoneuvo puhdistettu kunnolla tai onko vuokra-aikana tapahtunut vahinkoja. Tarkista myös matkamittarin lukema uudelleen nähdäksesi, kertyikö matkailijalle ylimääräisiä kilometrejä. Kun olette täyttäneet siirtolomakkeen, molemmat allekirjoittavat sen.

Vinkkejä matkailuauton vuokraamiseen

Jos sinulla on kysyttävää, soita meille numeroon +358 40 220 3453 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen tuki@camptoo.fi. Odotamme innolla yhteydenottoasi!

 

Retkeilyterveisin, 

Camptoon tiimi

——————————

Mikä Camptoo?
Olemme vertaisjakamisalusta, joka yhdistää matkailuautojen ja asuntovaunujen omistajat ajoneuvon vuokraamisesta kiinnostuneisiin matkailijoihin.

Kuinka voisimme olla avuksesi?
Jos omistat matkailuauton tai asuntovaunun, voimme auttaa sinua vuokraamaan sen silloin, kun se ei ole käytössä. Teemme lisätulojen ansaitsemisesta helppoa omistajille ympäri Suomea. Luo nyt ilmoitus ajoneuvollesi tästä tai etsi seuraavalle reissullesi sopiva ajoneuvo täältä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>