Opas matkailuauton tai asuntovaunun ostamiseen

Matkailuajoneuvon ostamista harkitessa on tärkeää selvittää, minkälainen ajoneuvo sopii sinulle parhaiten. Sitä varten on hyvä pohtia muutamia kysymyksiä, jotka nostamme tässä esille. Osa niistä saattaa vaikuttaa ilmiselviltä, mutta ne määrittävät hyvin, mitä haluat ajoneuvoltasi ja minkä tyyppinen ajoneuvo sopii sinulle parhaiten.

Miten tahdon nukkua?

Valmistajat ja omistajat pitävät sänkyä usein matkailuauton ostamisen lähtökohtana, ja olemme tästä samaa mieltä. Matkailuajoneuvoa ostaessa on useita vaihtoehtoja. Saari, kiinteät, poikittaisvuoteet jne. Sinun on mietittävä, miten pääset sänkyyn ja pois siitä. Entä jos joudut käymään vessassa yöllä? Onko se helppoa vai onko sinun kivuttava kumppanisi yli päästäksesi kylpyhuoneeseen? Onko sänky oikean korkuinen sinulle? Tarvitsetko portaita päästäksesi sinne ja onko se ongelma? Tuntuuko sänkyratkaisu edelleen mukavalta muutaman vuoden kuluttua? Vinkki: kokeile aina sänkyä. Näin tiedät, miten pääset sänkyyn ja pois siitä, sekä onko patjan ja katon välillä tarpeeksi tilaa.

Matkailuauton ostaminen

Onko tilaa tarpeeksi matkustajille ja matkatavaroille?

Mieti tätä kaikilta kannoilta. Onko sinulla tarpeeksi tilaa kuljettajan paikalla? Vietät siinä paljon aikaa matkustaessasi. Onko se mukava? Istu myös vessassa oven ollessa suljettu. Onko tilaa tarpeeksi? Entä suihkussa seistessä? Onko se sopiva ja mahdutko suihkupään alle? Tilalla tarkoitamme tietenkin myös matkatavaratilaa. Onko kaikille matkatavaroillesi ja muiden matkustajien matkatavaroille riittävästi tilaa? Otatko mukaan esimerkiksi polkupyöriä tai muita tilaa vieviä välineitä harrastuksiisi? Entä vaihtovaatteet, varakengät, märkäpuvut?

Asuntovaunun ostaminen

Voinko ottaa kaiken mukaan?

Tällä kertaa emme tarkoita tilaa, vaan painoa. On myös tärkeä tutkia luvut huolellisesti. Mitkä ovat ajoneuvon painorajat? Kuinka paljon painoa voin lisätä ennen rajan ylittymistä? Voiko autoni hinata tätä asuntovaunua? Mikä on rekisterikilvessä ilmoitettu paino ja mikä todellinen paino käytössä? Nämä voivat poiketa paljon toisistaan.

Sinulle paras matkailuauto tai matkailuvaunu riippuu suuresti tavastasi matkustaa ja siitä, missä seurassa matkustat. Tarvitsetko todella kaikkia pakkaamiasi vaatteita? Onko esimerkiksi vaatteiden peseminen itsepalvelupesulassa matkan varrella vaihtoehto, jolla voisit vähentää varusteitasi? Myös pienet seikat kuten yhden monipuolisen ja kaikkiin tarpeisiin sopivan takin valitseminen voivat olla merkittäviä. Tämä kaltaisilla pienilläkin muutoksilla voit säästää tilaa ja painoa pakkaamisessasi.

Mitkä ovat lomasuunnitelmani?

Tämä kysymys liittyy myös ajoneuvon ergonomiaan. Paras tapa selvittää sinulle sopiva matkailuajoneuvo on vuokrata erilaisia ​​malleja ja tyyppejä ja kokeilla niitä. Pitäisikö ajoneuvon olla retkeilyauto vai alkovimalli, käytetty vai uusi, suuri vai pieni jne. Jokaisella mallilla on omat ominaisuutensa ja jokaisella tyypillä omat etunsa. Retkeilyautolla liikut hieman ketterämmin kaupungeissa, integroidussa matkailuautossa on paljon enemmän säilytystilaa kuin retkeilyautossa ja alkovimallissa tila on optimoitu sänkyjen avulla.

Onko täydellistä matkailuautoa olemassa?

Pidä mielessä, että ihanteellista matkailuautoa ei ole olemassa. Usein sanotaan, että paras matkailuauto on toinen ostamasi auto. Talon rakentaneet ihmiset tietävät tämän aivan liian hyvin. Jos he tekisivät sen uudestaan, kaikki näyttäisi hyvin erilaiselta. Joten perusvinkkimme on: etsi matkailuauto, joka sopii parhaiten nykyiseen matkailutapaasi. Tämä on yleisesti ostotilanteessa paras mitta. Tulevaisuudessa perhetilanteesi tai matkailutapasi saattaa muuttua. Samalla myös tarpeesi matkailuauton suhteen saattavat muuttua, mutta sitä on vaikea ennakoida. Siksi keskity aina tämän hetkiseen tilanteeseen ja yritä ottaa huomioon tulevaisuus, mutta jälkimmäisen ei pitäisi olla ratkaiseva tekijä lopullisessa päätöksessä. Harkitse myös konversiomalleja. Kuinka mittatilaustyön haluat? Kuinka paljon vaivaa se vaatii ja kuinka paljon muutoksia todella tarvitset lähes uuden ajoneuvon ostamisen sijaan?

Tarkistuslista käytetyn matkailuauton ostamiseen

Tässä lopuksi tarkistuslista, joka kannattaa pitää mielessä ajoneuvoa tarkistaessa jos ostat käytetyn matkailuauton.

  1. Tarkista, ovatko kaikki ajoneuvon asiakirjat olemassa. Tarkista, onko mittarilukema oikea.
  2. Tarkista kolhut, naarmut, ruoste, alumiiniruoste sekä katto rakennevaurioiden varalta.
  3. Milloin ajoneuvo katsastettiin viimeksi? Onko katsastusraportissa huomioitavaa?
  4. Ovatko renkaat edelleen hyvässä kunnossa (mukaan lukien vararengas)? Niiden ei pitäisi olla yli kuutta vuotta vanhoja. Huomaa: kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 1,6 mm syviä, talvirenkaissa 3 mm. Tarkista myös, ettei renkaiden kyljissä ole vaurioita. Näitä voi esiintyä hieman vanhemmissa renkaissa.
  5. Tarkista jakohihnan ikä. Onko se vaihdettu äskettäin? Jakohihna on yleensä vaihdettava 100 000 km:n välein tai 3–4 vuoden välein, kumpi tahansa täyttyy ensin.
  6. Kaasulaitteet: pyydä tarkastus- ja kaasusertifikaatti ja tarkista joustavan letkun ja paineensäätimen ikä. Kiinnitä huomiota myös letkun kulumiin. Tarkista nämä taivuttamalla letkua varovasti terävään taitokseen.
  7. Sisustus: tarkista, että sisätilat eivät ole vahingoittuneet ja että ne tuoksuvat raikkaalle. Onko ajoneuvon sisällä tupakoitu? Onko katossa tummia kohtia?
  8. Tarkista homeen varalta. Tarkista huolella matkailuauton joka kulma. Verhojen takaa, suihku, vessa ja kaapit. Jos huomaat ilmeisiä kosteita kohtia, muista, että korjaus voi olla erittäin kallista.
  9. Käytä asiantuntijaa, jos tunnet jonkun joka voi tarkistaa ajoneuvon. Tiedosta, että yksityiseltä ostamisessa on paljon suurempi riski kuin jälleenmyyjältä (joka yleensä tarjoaa takuun jopa käytetyille ajoneuvoille).

Retkeilyterveisin, 

Camptoon tiimi

——————————

Mikä Camptoo?
Olemme vertaisjakamisalusta, joka yhdistää matkailuautojen ja asuntovaunujen omistajat ajoneuvon vuokraamisesta kiinnostuneisiin matkailijoihin.

Kuinka voisimme olla avuksesi?
Jos omistat matkailuauton tai asuntovaunun, voimme auttaa sinua vuokraamaan sen silloin, kun se ei ole käytössä. Teemme lisätulojen ansaitsemisesta helppoa omistajille ympäri Suomea. Luo nyt ilmoitus ajoneuvollesi tästä tai etsi seuraavalle reissullesi sopiva ajoneuvo täältä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>