Mira ihastui matkailuautoiluun

Helsinkiläinen Mira testasi Camptoo-yhteistyön merkeissä matkailuautoa ensi kertaa kesäkuussa. Mukaan lähti oma lemmikki eli kääpiömäyräkoira Sava. Alkuun toisen omistaman auton ajaminen jännitti, mutta pian vapauden tunne voitti jännityksen. Kipinä matkailuautoiluun syttyi heti, ja Miralla onkin jo suunnitelmissa seuraava reissu eli road trip Lappiin. ”Parasta oli vapauden tunne, se, että ei ole sidottu mihinkään aikaan ja paikkaan. Olin ajatellut, että todennäköisesti nautin matkailuautolla matkaamisesta, mutten tajunnut, että siitä voi syntyä tällainen kipinä”, Mira kertoo.

Reissu alkoi omistajan pihasta opastuksen kera. Mikä jännitti eniten?

Toisen autolla ajaminen. Olen omistanut oman auton siitä päivästä, kun täytin 18, mutta toisen auton rattiin on aina jännittävää nousta. Tunne kuitenkin kaikkosi, kun vain uskalsi lähteä liikkeelle – vapauden tunne oli käsittämätön. Maailma on auki, eikä ole kiire mihinkään.

Miten auto oli varusteltu?

Todella hyvin, tässä autossa oli kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin. Niko oli täydellinen vuokraaja, jopa tyynyt oli pöyhitty ja lakanat olivat hotellitasoa. Keittiössä oli kaikki viinilaseista mutteripannuun.

Mikä oli haastavinta?

Harmaiden vesien ja WC:n tyhjennyspaikan löytäminen! Tämä vaati ensikertalaisena hieman googlaamista, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Usein leirintäalueilla on nämä jutut kunnossa, mutta jos matkaa pidempiä matkoja ilman leirintäaluepaikkaa, saattaa tyhjennyspaikkojen löytäminen olla untuvikolle haaste.

Saitko apua matkan aikana?

Sain! Olisin halunnut selvitä ilman apua, mutta pitihän sitä omistajalle laittaa viestiä pariin kertaan varmuuden vuoksi. Myös Camptoolla on Suomessa oma puhelinpalvelu, mutta sitä en nyt tarvinnut.

Miten matkailuautolla ajoon varautuu parhaiten?

Matkustaminen matkailuautolla ei juuri eroa muista matkustusmuodoista, mutta tietysti pieniä nyansseja on. Esimerkiksi yöpymispaikat kannattaa katsastaa ennakkoon, ja jos haluaa yöpyä camping-alueella, on hyvä tehdä varaus.  

Yksi tärkeimmistä asioista mielestäni on kuitenkin henkinen rentoutuminen – älä jännitä äläkä stressaa matkailuautolla kulkemista liikaa: sen kanssa ei ole kiire mihinkään

Kenelle matkailuautoilu mielestäsi sopii?

Ihan kaikille, jotka haluavat testata jotain uutta. Uskon, että moni on salaa haaveillut reissusta matkailuautolla, mutta uskallus tulee vatsaan. Camptoo on loistava idea, jos ei halua investoida (vielä) omaan matkailuautoon ja haluaa kokea uudenlaisen seikkailun. Myös koiran omistajalle tämä on hyvä konsepti: Camptoon sivuilla on merkitty, jos kulkupeli on koiraystävällinen. Olin itse matkalla kääpiömäyräkoirani kanssa, joka on matkustanut niin lentokoneella, junalla, autolla kuin veneellä, ja Sava kotiutui tännekin todella hyvin. Matkaaminen ei voi enää helpommaksi mennä, kun kaikki ovat saman katon alla.

Aiotko lähteä uudelleen matkailuautoilemaan?

Kyllä! Aion ehdottomasti vuokrata Nikolta auton uudelleen ja suunnata Lappiin!

 

Voit tutustua Nikon autoon tästä, ja Camptoon koko tarjontaan tästä.

——————————

Mikä Camptoo?
Olemme vertaisjakamisalusta, joka yhdistää matkailuautojen ja asuntovaunujen omistajat ajoneuvon vuokraamisesta kiinnostuneisiin matkailijoihin.

Kuinka voisimme olla avuksesi?
Jos omistat matkailuauton tai asuntovaunun, voimme auttaa sinua vuokraamaan sen silloin, kun se ei ole käytössä. Teemme lisätulojen ansaitsemisesta helppoa omistajille ympäri Suomea. Luo nyt ilmoitus ajoneuvollesi tästä tai etsi seuraavalle reissullesi sopiva ajoneuvo täältä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>