Matkailuauton tai asuntovaunun puhdistaminen

Jos vuokraat matkailuauton tai asuntovaunun Camptoon kautta, omistaja odottaa saavansa sen takaisin samassa kunnossa kuin lähtiessäsi. Sinun on varattava aikaa siivoamiseen ja kiinnitettävä huomiota useaan asiaan. Moni kuitenkin unohtaa huomioida tämän lomaa suunnitellessa ja siivoaminen jääkin yhtäkkiä viime hetkeen. Näiden vinkkien ja selostusten avulla vältyt kiireeltä siivotessa. 

Camptoon perussääntöjen mukaan vuokratun matkailuauton tai asuntovaunun sisätilojen on oltava puhtaat ja kaikkien nestesäiliöiden on oltava tyhjiä matkalta palatessa (paitsi tankki, jonka on tietysti oltava täynnä). Tämä tarkoittaa, että wc-kasetin on oltava tyhjä ja puhdas, ja raikas- ja harmaavesisäiliöt on tyhjennettävä ennen ajoneuvon palautusta omistajalle.

Sopimukset vuokranantajan kanssa

Jokainen asuntoauto ja asuntovaunu on erilainen puhdistaa, joten on paras sopia etukäteen omistajan kanssa siitä, mitä hän odottaa “puhtaalta”. Camptoon perussääntöjen lisäksi vuokranantajat voivat myös asettaa omat säännöt asuntoauton tai -vaunun puhdistamiseen. He voivat esimerkiksi veloittaa ylimääräisen siivousmaksun tai kysyä, haluatko puhdistaa itse myös ulkopinnat ennen paluuta. Tarkista siis varauksen yleiskatsauksesta, liittyykö vuokraamasi ajoneuvon puhdistamiseen erityisiä sääntöjä tai ohjeita.

Matkailuauton puhdistaminen

Camptoon vinkit

Tässä muutama lisävinkki siivoamiseen:

  • Varaa runsaasti aikaa ajoneuvon puhdistamiseen. Muutamassakin päivässä saattaa kertyä enemmän sotkua kuin osaat etukäteen arvata, ja siivoaminen vie usein vähän kauemmin kuin luulet, joten varaa sille vähintään 2-3 tuntia!
  • Muista, että ajoneuvon siivoamisen lisäksi sinun on myös pakattava omat laukkusi, käytävä huoltoaseman kautta tankkaamassa ja purettava matkailuauto saapuessasi. Tähän varattava aika tulee helposti aliarvioitua, joten pidä se mielessä lomaa suunnitellessasi!
  • Tarkista etukäteen, onko varusteluettelossa siivoustarvikkeita tai kysy asiasta vuokranantajalta.
  • Älä unohda täyttää tankkia: jos se on täynnä lähtiessäsi, se on myös palautettava täytenä. Vuokranantaja voi periä maksun täyttämättömästä tankista.
  • Suorita puhdistus viimeisenä ennen matkailuauton palautusta. Jos olet juuri puhdistanut lattian ja käveletkin takaisin asuntoautoon tai asuntovaunuun hiekkaisilla kengillä, koko homma on tietenkin aloitettava alusta.
  • Tarkista aina eri säiliöiden sijainnit jo lähtiessä, ja pyydä omistajalta ohjeet eri säiliöiden puhdistamiseen.

Retkeilyterveisin,

Camptoon tiimi

——————————

Mikä Camptoo?
Olemme vertaisjakamisalusta, joka yhdistää matkailuautojen ja asuntovaunujen omistajat ajoneuvon vuokraamisesta kiinnostuneisiin matkailijoihin.

Kuinka voisimme olla avuksesi?
Jos omistat matkailuauton tai asuntovaunun, voimme auttaa sinua vuokraamaan sen silloin, kun se ei ole käytössä. Teemme lisätulojen ansaitsemisesta helppoa omistajille ympäri Suomea. Luo nyt ilmoitus ajoneuvollesi tästä tai etsi seuraavalle reissullesi sopiva ajoneuvo täältä!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>