Vessan käyttö matkailuautossa

Asuntoauton tai asuntovaunun vessa on tietenkin olennainen osa retkeilyelämää ja herkkä aihe, vaikka se onkin välttämättömyys. Kertaamme tässä muutamia matkailuajoneuvon vessan käyttöön liittyviä seikkoja.

Erilaiset vessat asuntoautossa tai -vaunussa

Martkailuajoneuvoille on olemassa useita erilaisia ​​wc-tyyppejä. Usein kyseessä on kasettikäymälä, toisinaan kuivikekäymälä tai porta-potti. Kasettikäymälä on näistä yleisin ja tarkoittaa, että ulosteet kerätään kasettiin käymälän alle. Kasettikäymälät eroavat myös hiukan matkailuautosta toiseen, mutta toimintaperiaate on yleensä sama. Tässä blogissa keskitymme järjestelmiin, joissa on irrotettava jätevesisäiliö (kasetti) siksi, että järjestelmä on yleisin sekä matkailuautoissa että asuntovaunuissa.

Vessan käyttö matkailuautossa

Ero kasettikäymälän ja kotikäymälän välillä

Kasettikäymälän käyttö on itse asiassa hyvin yksinkertaista, koska se toimii kuin normaali wc. Kotivessaan verrattuna on vain muutamia eroja, joista yksi on se, että ulosteet kerätään nimen mukaisesti kasettiin. Toinen ero on, että huuhteluvesi tulee puhtaasta vesisäiliöstä tai erillisestä huuhteluvesisäiliöstä. Järjestelmästä riippuen säiliöön voi lisätä aineen, joka estää hajuja ja / tai tuo huuhteluvedelle raikkaan värin. Tässä on kuitenkin pääasiassa kyse henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Huuhteluveden paine on paljon pienempi kuin kotona, koska koko säiliön sisältöä ei voi kaataa kerralla. Kaikki on pumpattava wc:n läpi sähköpumpulla. Siksi vessaa on joskus ehkä huuhdeltava hieman pidempään, muutaman kerran tai pyyhittävä liinalla.

WC asuntovaunussa

Käyttövinkit

Monet yrittävät välttää matkailuauton vessan käyttöä mahdollisimman paljon, mutta joskus leirintäalueella ei ole wc:tä eikä muuta vaihtoehtoa ole. Auton wc:n käytöstä voi kuitenkin tehdä mukavamman kokemuksen muutamalla konstilla. Voit laittaa wc-paperia kulhon reunoille helpottaaksesi puhdistusta. Emme suosittele wc-harjaa, koska sen pitäminen mukana koko matkan ajan ei välttämättä ole kovin käytännöllistä. Toinen tärkeä kasettikäymälän elementti on kouru. Lähes jokaisessa wc:ssä on vipu, jolla kulho avataan ja suljetaan. Muista aina avata se käyttäessä, tämä helpottaa puhdistusta. Lisäksi muista ajoittain voidella venttiilien kumit hapottomalla vaseliinilla, sillä säiliö saattaa vuotaa mikäli kumit eivät ole tiiviitä.

Kasettivessan puhdistaminen

Kasettia tyhjentäessäsi käytä aina kumihanskoja tai pese kätesi heti tyhjentämisen jälkeen. Tyhjennä kasetti luonnollisesti vain sille määrätyissä paikoissa (sisältöä ei saa aina kaataa tavalliseen vessaan kemikaalien takia). Kun olet tyhjentänyt sen, huuhtele kasetti vedellä. Ennen kuin asetat kasetin takaisin, lisää asianmukaiset kemikaalit. Nämä estävät epämiellyttävät hajut ja varmistavat ulosteiden hajoamisen kasetissa. Näitä nesteitä on saatavilla eri värisinä ja laatuisina, ja myös monia ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja on olemassa. Nesteiden sijan voi käyttää myös tabletteja, jotka liuotetaan lisäämällä kasettiin hiukan vettä. Osaan vessoista ei myöskään tarvitse lisätä nestettä lainkaan imujärjestelmän ansiosta. Tämä on niin sanottu SOG-järjestelmä aktiivihiilisuodattimella. Tällöin et tarvitse kemikaaleja, joten kasettia ei tarvitse välttämättä puhdistaa nimenomaan kemiallisen wc:n tyhjennyspisteellä.

Matkailuauton vessassa voi käyttää tavallista wc-paperia. Älä kuitenkaan käytä liian paksua paperia – ohuempi paperi edistää materiaalien parempaa hajoamista.

 

Retkeilyterveisin,

Camptoon tiimi

——————————

Mikä Camptoo?
Olemme vertaisjakamisalusta, joka yhdistää matkailuautojen ja asuntovaunujen omistajat ajoneuvon vuokraamisesta kiinnostuneisiin matkailijoihin.

Kuinka voisimme olla avuksesi?
Jos omistat matkailuauton tai asuntovaunun, voimme auttaa sinua vuokraamaan sen silloin, kun se ei ole käytössä. Teemme lisätulojen ansaitsemisesta helppoa omistajille ympäri Suomea. Luo nyt ilmoitus ajoneuvollesi tästä tai etsi seuraavalle reissullesi sopiva ajoneuvo täältä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>